kwi 222013
 

W piątek, 19 kwietnia 2013 r. w ramach projektu ,,Przedsiębiorczy uczeń – program rozwojowy szkół zawodowych w Gostyninie”, uczniowie z Gostynińskiego Centrum Edukacyjnego oraz Zespołu Szkół im. Marii Curie – Skłodowskiej w Gostyninie, z kierunków technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik hotelarstwa i technik obsługi turystycznej, zwiedzili największe w Polsce Targi Produktów Regionalnych „Regionalia” oraz Targi Turystyki i Wypoczynku w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska.

Praktykanci kierunku hotelarstwa oraz obsługi turystycznej poznali różnorodne oferty wyjazdowe i pobytowe oraz niezwykły kiermasz propozycji wypoczynku wakacyjnego i weekendowego. Targi były również doskonałą okazją do zapoznania się z procesem planowania udanego urlopu, który zaspokoi potrzeby nawet najbardziej wymagających.  Natomiast uczniowie z kierunku technik żywienia i gospodarstwa domowego skupili się głównie na smakach kuchni regionalnej, istocie przypraw i żywności ekologicznej. Targi ukazały również sukces kuchni mazowieckiej i zasady łącznia produktów spożywczych do wykonania wykwintnego dania. Targi pomogły uczniom zorientować się w głównych trendach urlopowych jak i również w kuchni polskiej.

 Zamieszczone przez o 16:19